חיפוש
מיון לפי
סגור
RSS

ההודעות בלוג '2021' מרץ '

איך לבחור מכשירי מדידה מדויקים ומהם המותגים המובילים בעולם?

מפעלי תעשייה רבים זקוקים בחיי היום יום למכשירי מדידה שונים כדי למדוד מוצרים במהלך התכנון, הייצור ולאורכו של כל הפרויקט.

מכשירי מדידה מדויקים

קיימת חשיבות אקוטית לבצע את כל המדידות באמצעות מכשור בטיב מעולה שהוא מכויל, מסונכרן ומבצע מדידות הן במידות מטריות והן באינטשים, באופן המדויק ביותר האפשרי.

לקוחות שהשתמשו באופציות של מכשירי מדידה שאינם באיכות מעולה, נתקלו לאחר מכן בהשלכות של המדידה הלא מדויקת, דבר שגרם לא אחת לצורך בביצוע שינויים או ייצור מחודש. לכן, כל מי שצריך ביום יום שלו מכשירי מדידה אינו מתפשר ומשתמש רק במכשור איכותי של היצרנים המובילים. 

המותגים המובילים בעולם בתחום מכשירי מדידה

המותגים יוצאי הדופן שיש מהם שביעות רצון מקצועית היא החברה היפנית הייחודית MITUTOYO שהמוצרים שלה נמכרים בכל העולם, חברת ULTRA אשר מתמקצעת בעיקר במוצרים כמו קליברים בהיצע נרחב מאד של דגמים ואופציות חדשניות וחברת STARRETT שמוצריה נמכרים במדינות רבות וגם בישראל. 

רכישת כלי עבודה

אנשי המקצוע השונים זקוקים במהלך התפעול השוטף שלהם לכלי עבודה רבים. לכל מקצוע יש את כלי העבודה המיוחדים אשר משרתים את המומחים בתחום זה. רבים מהם שרכשו בעבר כלי עבודה שלא היו מרוצים מהם, מבצעים כעת רכישות רק אצל יבואן איכותי אשר בוחן את טיב המוצרים של היצרנים השונים מעבר לים ומייבא ארצה, רק את אלו שמייצרים כלי עבודה מעולים שישרתו לאורך זמן את אנשי המקצוע המיומנים.

הבחירה הקפדנית מתבצעת בעת בחירת כלי עבודה ידניים וחשמלים אשר מותאמים לעובדים המיומנים ברבדים השונים, כמו מברגים, פטישים, כלי מדידה ועוד. 

היבואן מקפיד על יבוא של מוצרים בעלי תו תקן במדינת היעד ובישראל וזאת כדי להגן על הלקוחות כשהם מבצעים את העבודות השונות בבתים ובאתרי הבנייה, תוך בחינה של נושא הבטיחות על פי שיטות העבודה המומלצות. 

סוגים של כלי עבודה לשימוש שוטף

לנוחות מרבית של אנשי המקצוע, רבים מהם רוכשים ארגז כלי עבודה ומניחים בתוכו את הכלים הייעודיים שלהם כך שיהיה לרשותם בכל עת. המבחר הגדול של כלי העבודה כולל דגמים אשר מתאימים לתעשיית האלקטרוניקה וההייטק, כלי עבודה ארגונומיים, כלים מוגני פיצוץ – בריליום, כלי עבודה חזקים מנירוסטה וגם סטים הכוללים פריטים כמו מברגים בכמה וכמה גדלים, ציוד לשימוש במקדחות בכמה גדלים, כך שאפשר להשתמש בקוטר הרלוונטי לכל סוג של עבודה נדרשת.

 

0
המדריך למסמר: כך תוציאו מסמר מהקיר בצורה הנכונה

קירות יפים בבית הם המתכון לבית אסתטי ואנו כאן כדי לעזור לכם להפוך את הקירות ליפים יותר, ובלי מסמרים. המדריך למסמר יעזור לכם לפתור את הכל, בעזרת פטיש או פלייר פטנט ובלי טיפה של מאמץ. 

 

מה קורה אם שולפים מסמרים בצורה לא נכונה

אם מנסים לשלוף מסמרים עם כוח טהור, פשוט בעזרת משיכות חזקות של פליירים, אתם עלולים לסיים עם אצבע פצועה או תקלה אחרת. כולנו יודעים שבבית יפה ומסודר, קשה למצוא משהו מעצבן יותר מאשר צבע שמתקלף מהקיר. בעצם, יש משהו אחד לא פחות מעצבן: לנסות לשלוף מסמר באלימות כדי לגלות שהוא התעקם, שפיסה מהקיר מתפוררת. וחוץ מזה, אחרי הכל גם נשארנו עם בור לא אסתטי, שמכער את הקיר. כעת נסביר באילו שיטות תוכלו לפתור את הבעיה, בלי נזק לקיר, בלי נזק לאצבע ואפילו – איך מצליחים ללא שום בעיה לתקן את השקע שהשאיר אחריו המסמר שנשלף. 

הוצאה של מסמר בשיטת הפלייר והשפיץ

אם בארגז הכלים בביתכם שוכנים להם אחר כבוד צבת או פלייר שפיץ או אפילו סתם פלייר רגיל, תוכלו להיעזר בהם לביצוע הפעולה האלגנטית הבאה. אמנם, אפשר לנסות למשוך את המסמר בכוח, כשהוא אחוז בקצהו בצבת, אבל לא תמיד הוא יישלף בקלות. לכן, הפתרון הפשוט יותר, שגם לא מצריך הרבה מאמץ הוא להשתמש בפלאייר בתוספת נקודת משען. אנו מתבססים על כלל המנוף. את הקצה של המסמר אוחזים בצבת או בפלייר. מתחת למסמר מצמידים לקיר מברג פשוט ורגיל, כפי שיש לכולם. הקפידו שהחלק העבה יותר, כלומר הידית ממוקמת בצורה כזאת שמתקבלת נקודת משען טובה. כעת, פשוט לוחצים על הידיות של הפלייר כלפי מטה. אפילו מסמרים עקשניים, שתקועים חזק ביותר, נכנעים בקלות ונשלפים. 

הוצאה של מסמר בשיטת הפטיש ההפוך

פעם, מזמן, דפקנו את המסמר אל הקיר באמצעות פטיש. אחר כך תלינו תמונה או כל דבר אחר שקישט את הבית. וכעת, כאשר אין עוד צורך במסמר או שרוצים לצבוע את הקיר ללא כל קושי, נשתמש בשיטה ההפוכה. כלומר, נשתמש בפטיש לצורך השליפה, מן הצד השני. לצורך העניין נרצה להצטייד בפטיש שבקצהו מעין שתי אצבעות עם רווח ביניהן. מחזיקים את הכלי כך שהידית ממוקמת בזווית אל הקיר (באלכסון כלפי מעלה). הטריק הוא כזה: להישען על ידית הפטיש כך שהמשקל שלנו, בתוספת מעט עזרה מכוח המשיכה, פשוט שולפים גם את המסמרים הארוכים או הסרבנים ביותר. 

וכעת, נטפל בחור שבקיר 

בשעה טובה ומוצלחת, המסמר נשלף והפטיש, הפלייר וכל יתר הכלים יכולים לחזור למנוחתם על מדף או בארגז הכלים. אבל רגע אחד, מה עושים עם החור שנשאר לו בקיר? הפתרון יותר פשוט מכפי שנדמה. 

זה הזמן להצטייד בחומר מילוי שרכשנו מבעוד מועד. בדרך כלל, יש להכין תערובת אחידה המורכבת משילוב של חומר עם מים, עד לדרגת הצמיגיות והסמיכות הרצויה. לפני היישום של החומר והחלקתו על ידי שפכטל, נשפשף מעט את החור שבקיר. כך נסלק שאריות של אבק, טיח רופף וכדומה. נשים מחומר המילוי על השפכטל וניישם אותו על הקיר. אם עדיין ישנו שקע, נחכה מעט לייבוש ונמרח שכבה נוספת. אחר כך נחליק באמצעות השפכטל. לאחר הייבוש, נעבור על האזור עם נייר זכוכית. כך יוצרים משטח אחיד, יפה ובעל מרקם שווה. 

מעתה, גם אתם יודעים היטב כיצד לסלק ולהוציא מסמרים מיותרים. איך לבצע את המלאכה במינימום מאמץ ואפילו לתקן את השקעים המיותרים שנותרו.

 

0
איך באמת צריכים להבריג ללא טעויות

להבריג ביד קצת קשה ומעייף? בדיוק משום כך המציאו את המברגה החשמלית. כיום, הדגם המועדף יהיה בדרך כלל נטען, כך שאין צורך לדאוג לשקע חשמלי סמוך. למרות שזהו כלי לא מאוד מסובך, הוא בכל זאת לא אינטואיטיבי כמו סט של מברגים ידניים. הטיפים הבאים יעזרו לכם להבין איך באמת צריכים להבריג, בלי פספוסים, בלי תקלות ולא פחות חשוב, מבלי לשחוק את ראשי הברגים או לפגוע במשטח שעליו אנו עובדים (עץ, בלוק או כל חומר אחר). 

מתי צריכים מברגה ומתי מקדחה 

אם תגשו לחנות לכלי עבודה ותבקשו לקנות סט מברגים, ייתכן מאוד שישאלו אתכם האם אתם צריכים סט למקדחה או סט למברגה. לפני שתקחו את העניינים לידיים, נבהיר מהו ההבדל בין שני הכלים הללו ומתי אפשר להשתמש במקדחה במקום המברגה. למעשה, כל מברגה חשמלית או נטענת מסוגלת לבצע פעולה אחת – טיפול בהברגות. כיוון אחד מכניס את הבורג פנימה וכיוון שני מוציא את הבורג החוצה. לעומת זאת, למקדחה יש כמה מצבי עבודה שונים. מצב עבודה אחד, כלומר קידוח, מסוגל לבצע חור בקיר או בחומר אחר (קרמיקה, עץ, אפילו זכוכית או בטון). מצב שונה של עבודה מבצע בדיוק את אותה עבודה של מברגה. כלומר ישנו בורר שמאפשר לכם להפעיל את הכלי כראוי. וודאו שכיוון הסיבוב נכון ושלא קודחים בטעות, כאשר צריכים רק להכניס בורג. 

איך להחזיק מברגה נכון 

כדי להבריג ללא כל טעות, צריכים לאחוז נכון את הכלי. השיטה פשוטה, אך צריכים להתרגל אליה: מחזיקים את המברגה בצורה יציבה, במקביל לקרקע. שימו לב שהמקדח, כלומר הקצה שנוגע בבורג, נמצא בזווית של 90 מעלות ביחס לקיר או למשטח העבודה. מעבר לכך, אסור להפעיל כוח רב מדי על כלי העבודה. המנוע של המכשיר מספיק חזק ובשום אופן לא צריכים להרגיש שהגוף מתאמץ. נגיעה קלה בראש הבורג מספיקה בהחלט. 

כך מונעים מהבורג "לברוח"

חלק מהדגמים המשופרים של המברגות כוללים שכלול טוב. הקצה הוא בעצם מגנט, כך שהבורג מוחזק היטב, הוא לא זז ולא נופל מהמקום בזמן העבודה (חשוב במיוחד בזמן הכנסת בורג חדש). במידה והאופציה הזאת לא קיימת, אפשר להחזיק את הבורג במקומו באמצעות שימוש בסרט דביק או איזולירבנד. מלפפים את הסרט סביב קצה הבורג וסביב קצה המקדח שמסתובב. 

איך משתמשים בבורר מהירות או גיר

כדי שהבורג לא ייצא ממקומו או יוכנס בצורה עקומה, כדאי לעבוד בצורה מדורגת. כלומר בהתחלה להפעיל את הכלי בעוצמה נמוכה. רק לאחר שהבורג נתפס אפשר לעבור למהירות הפעלה גבוהה יותר. מלבד זאת, ניתן לכוון את עוצמת ההפעלה בצורה שתתאים לסוג הבורג ולסוג המשטח שעימו אנו באים במגע. אם הכלי מצויד בגיר, נפעיל אותו בהתאם לאורך הבורג. ברגים קטנים או קצרים, נשתמש בהילוך שמספק כוח נמוך לעומת זה הדרוש לברגים גדולים. את הגדולים נכניס למקום באמצעות כוח שבא על חשבון המהירות (מהירות נמוכה יותר). 

האם חייבים לעבור רק עם סוללה טעונה במלואה 

הדגמים הישנים של המברגות חייבו תחזוקה של הסוללה. מדי פעם היה צורך לפרוק את הסוללה ולאחר מכן להטעין אותה. מי שלא נהג כך, גילה כי ברגע האמת הסוללה מרוקנת ולא נטענת היטב. הסוללות החדשות יותר (ליתיום איון) לא מתרוקנות כמעט כשהן לא בשימוש. אפשר לעבוד איתן לאורך זמן וגם לאחר אחסון ממושך. 

ראינו, אם כן, באיזו צורה צריך לפעיל נכון את המברגה להשגת תוצאות מיטביות. פעלו כך, ותצליחו.